UrbanSeeds

Wij ontwikkelen real-life games en diverse producten van afvalmaterialen om de missie ‘afval = grondstof’ te verwezenlijken

De meeste van ons hebben de middelen om een goed bestaan op te bouwen en daar horen ook spullen bij. Onze consumptiedrang is groot en voorspelbaar. Dit is niet erg zolang we maar nieuwsgierig blijven naar de herkomst, waarde en gevolgen van deze spullen voor de maatschappij. Van de 9 miljard kilo afval die huishoudens jaarlijks in Nederland produceren, wordt iets meer dan 50% gerecycled. De rest gaat mee met het grofvuil en wordt verbrand in verbrandingsovens en een ander gedeelte leeft voort als zwerfafval.

Dit kan anders. Want van dit ‘afval’ kunnen we weer nieuwe spullen maken met veel minder energie. Afval kan dus eigenlijk goedkope grondstof worden. Dit is pas voordelig als we dit op grote schaal gaan doen. En het mooie is: iedereen kan hieraan bijdragen.

Bij UrbanSeeds willen we wat roering in de maatschappij veroorzaken. Onze missie is dat we aan een groot publiek laten zien dat afval van grote waarde is, en dat het proces naar meer hergebruik en recycling ook nog eens heel leuk is en voldoening geeft. Dit doen wij door ons te richten op bewustwording en gedragsverandering, onder andere door het ontwikkelen van real-life games en het creëren van diverse producten van afvalmaterialen.